Happy Life Festival

Tijdens de Happy Life Summer Events 2020 
geeft Marnix op 16 augustus de workshop:

De spiegel van de ziel

Tevens online te volgen via Facebook Live in het evenement

De ogen zijn de spiegel van de ziel, schreef Leonardo da Vinci. Daarmee gaf hij aan dat ogen informatie geven aan degene die erin kijkt. We komen heel wat te weten door de grootte van de pupil, de gen-kenmerken van de iris en de bewegingen van het oog. De ogen vertellen dus veel meer dan hoe groot de lichtinval op enig moment is en welke kleur de irissen hebben.

Voorbeelden:

  • Als je brein harder gaat werken doordat je dieper nadenkt om bijvoorbeeld antwoord te kunnen geven op een lastige vraag, dan zullen je pupillen vergroten. De pupillen geven de mate van mentale inzet op een precieze manier weer.
  • Als je iets of iemand interessant vindt, vergroten de pupillen eveneens, alsof ze meer willen ‘opslokken’.
  • De irissen laten gen-kenmerken zien: crypten (lijnen die van de pupil naar de buitenkant van de iris lopen), pigmentvlekken en contraction furrows (ronde lijnen om de pupil en het buitenste deel van de iris).
  • Onderzoekers beweren dat mensen met bijvoorbeeld weinig crypten veelal ‘warme liefhebbende ’ personen zijn, dat individuen met meerdere pigmentvlekken vaak introvert zijn en dat degenen met meerdere contraction furrows nogal impulsief kunnen reageren.

En dan hebben we nog de oogbewegingen. Hier geef ik in de Workshop ruimschoots aandacht aan. We leren de oogbewegingen ‘aflezen’.

Zo kunnen we nagaan of iemand visueel actief is (beelden creëert of ophaalt), of iemand in auditieve aandacht is (zich bijvoorbeeld geluiden herinnert), of iemand ‘in zijn gevoel zit’, of iemand op dat moment binnenspraak heeft. Het werkt ook andersom: door iemand de ogen op een bepaalde manier te laten bewegen, bewerkstelligen we dat andere aspecten van het brein aangesproken worden (denk aan de EMDR-therapie). We leren in een eenvoudige oefening om via oogbewegingen problemen aan te pakken.

Vind jij 'De spiegel van de ziel' interessant? Dan ben je bij de worksop van NLP Vivante op de juiste plaats. De workshop wordt gegeven door een ervaren EMT-Therapeut (Eye Movement Therapy).

Natuurlijk houden wij, Stichting Happy Life Oosterhout en het Floralia Park, rekening met de gestelde maatregelen van 1,5 meter. Hierdoor willen we graag weten hoeveel mensen aanwezig zullen zijn.

Graag willen we je verzoeken je via onderstaand formulier vast aan te melden, zodat we jouw stoel kunnen reserveren.

Je krijgt hiervan een bevestiging in je mailbox.

Persoonlijke Gegevens

Marnix geeft zijn workshop op zondag 16 augustus van 14.00 - 15.00 uur op het grasveld voor het theehuis op het Floralia Park te Oosterhout

Tevens online te volgen via Facebook Live in het evenement

De naam en het logo van NLP Vivante verwijzen naar sprankelende levendigheid... Als onderdeel van een Happy Life..