Inge Verton

Ik ben Inge Verton en geef graag Qi gong- en Tai Chi les, Qi massages en zwemtechnieken, oftewel water Qi.

Ik vind het heerlijk om de oude Chinese leer in de vorm van beweegkunst en massage door te geven, omdat het mensen dichterbij hun lijf en zichzelf brengt. In verbinding met jezelf, kun je verbinden met anderen. De Chinese benadering van gezondheid, en in feite het leven, inspireert, verbaast en verrast me steeds weer, waar ik me blij en dankbaar bij voel.


Workshop:
Qi Gong

DOOR INGE VERTON
VAN 10:30 - 11:30 UUR OP LOCATIE AARDE

Word je bewust van je lijf!

Qi gong is de kunst van het laten stromen van je levensenergie. Het is de Chinese bewegingsleer voor de verdediging van het lichaam tegen ziekten, met externe of interne oorzaken. Letterlijk is qi, levensenergie en gong, kunst in het Chinees.

(Uitspraak: Tjie koeng)

Qi gong bestaat uit gemakkelijk te volgen bewegingen. Elke vorm is bedoeld om de energiestroom in het lichaam te helpen stromen. Tijdens het oefenen wordt je bewust van eventuele blokkades, waardoor je gericht kunt werken aan het vergemakkelijken van de energiestroom en het vergroten van je energie. Met Qi gong versoepel je ook je spieren en pezen. Je voelt je fysiek vitaler.

Op het mentale vlak heeft het een positieve uitwerking op je flexibiliteit, je gemoedstoestand en je innerlijke rust.

Qi gong is gebaseerd op de Chinese natuurfilosofie, die uitgaat van Yin en Yang, tegenpolen die elkaar aanvullen en compleet maken. Ook in de bewegingen komen yin en yang terug, wat maakt dat de bewegingen vloeiend verlopen. Om ze vloeiend te kunnen uitvoeren, train je de bouwstenen voor een goede gezondheid: timing, hardheid, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie, snelheid, kracht en evenwicht.


DEZE WORKSHOP VOLGEN? LAAT HET WETEN VIA HET FB EVENEMENTWorkshop:

Tai Chi Quan

DOOR INGE VERTON
VAN 15:30 - 16:30 UUR OP LOCATIE AARDE

Tai Chi voor meer diepgang in bewegen

Tai Chi is het hoogst haalbare. Tai Chi Quan is het hoogst haalbare in de gevechtskunst. Dat bereik je met aandacht. Aandacht voor je houding, je ademhaling. Als gevolg komt bewustzijn van je balans, je coördinatie, kracht, timing en je flexibiliteit.

Tai Chi Quan met aandacht is een gevechtskunst die leert om te bewegen vanuit je buik, je basis, in plaats van de gedachten in je hoofd. Het is een praktische toepassing van geworteld zijn, één-zijn, jezelf zijn. Met jouw aandacht geef je jezelf nieuwe bewegingsmogelijkheden en loop je straks een prachtige, jouw hoogst haalbare, vorm van Tai Chi Quan.


DEZE WORKSHOP VOLGEN? LAAT HET WETEN VIA HET FB EVENEMENT

Contactgegevens