Op het Kinderplein staan zoals de naam al zegt de kinderen centraal. Het is een Happy Kids Place van ontdekken, spelen, creativiteit, muziek en plezier. Bedoeld voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Het Kinderplein is opgebouwd in een veilige omgeving in de buurt van het Eten- en Drinkenplein.
Het is de plek waar kinderen en ouders gehoord en gezien worden. Waar jij als ouder/opvoeder op een heel laagdrempelige en ontspannen wijze samen met je kind een reis maakt langs deskundigen op het gebied van kinderbegeleiding en ondersteuning. Zie de lijst met deelnemers onder het programma van de Olijf Workshoptent.


Wat je zoal bij het kinderprogramma kan verwachten is dat de kinderen begeleidt worden bij het knutselen, ook is er een leuke creative workshop Praatstokken maken, ook worden er 2 korte sessie kinder yoga gegeven. Er worden kinderliedjes gespeeld begeleid op gitaar. Er wordt een kinderfilm gedraaid en als klap op de vuurpijl komen dan ook nog de twee getalenteerde kinder Dj's- V&T om de er samen met de kinderen een gezellig dans feestje van te maken...

Ook kunnen de kinderen worden geschminkt en een glitter tatoo laten zetten!


Bij de workshops in de Olijftent die de hele dag door worden gegeven zijn 
kinderen van 4 tot 12 jaar van harte welkom.

Helemaal passend in onze Happy Life filosofie hebben we bij het kinderplein op het Happy Life Festival, een unieke mogelijkheid voor de ouders om zelf even een lezing of workshop te volgen zonder kids. Je kan je kind tijdens een workshop of lezing in goede handen laten bij onze liefdevolle begeleidsters op het kinderplein. Zo dragen we ook ons steentje bij aan meer relaxte happy ouders!

Bij binnenkomst van de Olijf tent krijgen de kinderen dan een polsbandje om, zodat ze binnen de aandacht van de begeleiders van de workshops blijven. De bandjes mogen pas af wanneer jij je kind weer komt ophalen.

Van de volwassen die het kind komt brengen wordt het telefoonnummer genoteerd. Het is een pré dat de zelfde persoon het kind komt ophaalt die het kind heeft gebracht.


10.30 - 11:30 uur  Vrij Knutselen met
Marieke en Monique


Het vrij knutselen wordt verzorgd door onze enthousiaste coördinatoren Marieke en Monique.

Maak o.a. dromenvangers van oude CD’s, mandela’s en blinkende krastekeningen op CD’s.

We zijn vanaf het begin betrokken bij dit mooie festival en kijken ernaar uit om op 7 september in de Olijf te staan!

Tevens zal Kimberley Riemers de muziek verzorgen.

(lees meer info over ons onderaan deze pagina) 

11:40 - 12.00 uur  Kinder Yoga met Bregje


Ga je mee op yoga avontuur? Ontdek steeds een stukje van jezelf. Ontdek wat jouw kracht is tijdens een les Kinder Yoga met Bregje Kerman-Nohan van Kinderyoga op school.

Tijdens deze yogales gaat het niet om prestatie, competitie of de juiste techniek. Het gaat om spelen, plezier maken en bewustwording.
Kom het ontdekken op 7 september! 

Namasté

12.45 - 13.45 uur  Film Binnenstebuiten


Spring in Rileys hoofd en maak kennis met de Emoties die haar het beste kennen: Plezier, Verdriet, Woede, Angst en Afkeer.

Maak alle avonturen uit de Disney-Pixar-film Binnenstebuiten mee tijdens het bekijken van een stuk van deze film.

14:00 - 14:45 uur workshop Praatstokken maken


Yoshida gaat een praatstok met jullie maken. Een praatstok werd gebruikt bij sommige indianenstammen om te leren luisteren. Degene die de stok vast heeft, is aan het woord. De anderen mogen hem uit respect niet onderbreken. Leer hierdoor echt naar elkaar te luisteren en te praten.

Ik zie je graag tijdens de workshop.

15:00 -15:20 uur Kinder Yoga met Bregje

15:30- 16:30 uur DJ V&T


Wij zijn twee jonge dj's (Thomas & Vigo) en wij draaien alle soorten muziek voor kinderen van 6 jaar tot kinderen van 18 jaar.

Kom lekker swingen op de lekkerste beats!

16:30 - 17:00 uur Liedjes op gitaar van Kimberley Riemens


Hoi!! Mijn naam is Kimberley, een jonge vrolijke meid van 24 jaar. Ik speel tijdens het Happy Life Festival al jouw favoriete liedjes op het kinderplein! Muziek is mijn passie, ik leg gevoel in mijn muziek en ga er helemaal in op.
Ik speel voornamelijk rustige singer/songwriter muziek en begeleid mijzelf op gitaar.

Ik kijk ernaar uit jullie te zien op deze mooie dag!


Deze fantastische ondernemers vind je op het Kinderplein:coördinator

​Monique
​Stalenhoef


Monique Stalenhoef is zelfstandig Energetisch Kindercoach, en sinds kort daarbij Villa Wijs coach.

coördinator

​Marieke 
​van Oyen


Marieke van Oyen heeft ruim twintig jaar ervaring in het werken met kinderen in de zorg, de opvang, onderwijs en op creatief gebied. In haar vrije tijd fotografeert ze en maakt ze o.a. collages van oude tijdschriften en boeken.

een indruk van het kinderplein vorig jaar