Workshop: Dans je LOS met Amira! 


Stap in een heerlijke, zomerse danservaring en beleef vreugde en plezier door dans en beweging

In mijn workshop neem ik je mee in mijn plezier in dansen. Dat doe ik door samen met je te dansen op door mij uitgekozen muziek. Ik prikkel je om van binnenuit in beweging te komen, op een zachte, speelse en respectvolle manier. Met mijn begeleiding help ik je in je lijf te komen en uit je hoofd. We ‘parkeren’ het hoofd gedurende dit uur even en ‘zakken’ in ons lichaam. Ik begeleid je daarin door middel van speelse en lichtvoetige oefeningen. Alles in jouw maat en op jouw manier. Ik werk met vrije dans en vrije beweging. Geen pasjes dus! Je hoeft geen ervaring met dansen te hebben. Je hoeft zelfs geen gevoel voor ritme te hebben. Alles is goed, zolang het maar beweegt! 

Ik leer je met een paar eenvoudige oefeningen hoe je meer contact kunt maken met je lichaam. Je leert ook contact te maken met je hart en alles wat daarin beweegt. Heel eenvoudig, zonder toeters en bellen. Met beide benen op de grond. Wat telt, is dat je er vooral plezier aan beleeft. 

Door te dansen, breng je dingen letterlijk in beweging. Soms ben je je er niet eens van bewust dat je ergens ‘vast’ zit. Dansen geeft ruimte en maakt je flexibel. Daar waar het vastzat, zie je ineens een andere uitweg. Nieuwe mogelijkheden. In de dans en in het leven. 

Dansen is voor mij een metafoor voor het leven. Ik ben ervan overtuigd dat het leven bedoeld is om vreugde te ervaren. Door allerlei ervaringen en uitdagingen in ons leven, kan het leven soms zwaar aanvoelen. Mijn missie is om je met behulp van dans weer terug te brengen bij de essentie van het leven: vreugde beleven in verbinding met anderen. Daar nodig ik je heel graag toe uit. Dans je met mij mee?  

Een deelnemer over mijn workshop: "Amira’s workshop is a really great experience. Usually when I try something creative, wanting to do my best keeps me from being completely in the moment. Amira’s fun, warm and relaxed method is a really nice way to connect. I walked away feeling very peaceful and open."

Biografie

Dansen en bewegen is mijn passie. Als kind was ik al heel sportief en fanatiek. Op latere leeftijd ontdekte ik de dans. De afgelopen 20 jaar heb ik uiteenlopende dansvormen en dansstijlen beoefend. En heb ik bij verschillende leraren mogen leren en groeien in de dans. Van Afrikaanse dans tot 5 Ritmes dans (een vrije dansexpressie-vorm) en contactimprovisatie. 

In het dagelijks leven begeleid ik als coach en trainer mensen in hun persoonlijke groei en bij levensvragen die ze hebben. Mijn ingang is vooral het fysieke: ik neem het lichaam graag als insteek. Naast dans, werk ik met meditatie, mindfulness en fysiek spel.  

Persoonlijke Gegevens

Amira geeft haar workshop van 12.30 - 13.30 uur op het grasveld voor het Haagbeukpodium