Happy Life Festival

Leer jezelf (er)kennen….en zie de ander anders met NLP Vivante.

​​Een groot deel van mijn mensenkennis en -ervaring heb ik opgedaan binnen de ziekenhuiswereld, Daar heb ik een mooi pad mogen lopen in diverse werkgebieden en hiërarchische lagen. (verpleegkundige - manager zorgeenheid - adviseur beleid en kwaliteit etc.) Vele uitdagingen kwamen op mijn pad, …en die ben ik aangegaan. Met dankbaarheid kijk ik terug op de kansen die ik kreeg en benut heb. Dit gun ik iedereen: werkzaam zijn in een rol welke steeds weer energie en voldoening geeft.  

Daarnaast ben ik heel lang actief geweest in het lokaal bestuur. Als gemeenteraadslid kon ik mij inzetten voor o.a. plaatselijke problematiek en ik kon 'overal wat van vinden': van een losse stoeptegel tot de meerjarenbegroting. Daar kwam ik er achter dat ik goed was in debatteren…maar dat communiceren veel meer is dan dat en dat ik nog heel wat te leren had.

Via mijn partner kwam ik in aanraking met NLP. Er ging een wereld voor mij open. Ik kreeg een gereedschapskist, beter gezegd een schatkist vol met methodieken en inzichten die mij sindsdien voortdurend helpen te kunnen wat ik graag wil kunnen, te zijn te wie ik graag wil zijn.

En ook hier vond ik een uitdaging: 'dit wil ik doorgeven aan zoveel mogelijk anderen'…en zo ben ik al jaren actief als NLP-trainer. Ik heb het geluk gehad NLP opgeleid te zijn door de gerenommeerde Paul Liekens, het NLP-icoon van de lage landen.

Naast het NLP-trainen begeleid ik cliënten als NLP-coach, Body & Mind Language-coach en EMT-therapeut in mijn eigen praktijk. 


Workshop: De spiegel van de ziel

De ogen zijn de spiegel van de ziel, schreef Leonardo da Vinci. Daarmee gaf hij aan dat ogen informatie geven aan degene die erin kijkt. We komen heel wat te weten door de grootte van de pupil, de gen-kenmerken van de iris en de bewegingen van het oog. De ogen vertellen dus veel meer dan hoe groot de lichtinval op enig moment is en welke kleur de irissen hebben.

Voorbeelden:

  • Als je brein harder gaat werken doordat je dieper nadenkt om bijvoorbeeld antwoord te kunnen geven op een lastige vraag, dan zullen je pupillen vergroten. De pupillen geven de mate van mentale inzet op een precieze manier weer.
  • Als je iets of iemand interessant vindt, vergroten de pupillen eveneens, alsof ze meer willen ‘opslokken’.
  • De irissen laten gen-kenmerken zien: crypten (lijnen die van de pupil naar de buitenkant van de iris lopen), pigmentvlekken en contraction furrows (ronde lijnen om de pupil en het buitenste deel van de iris).
  • Onderzoekers beweren dat mensen met bijvoorbeeld weinig crypten veelal ‘warme liefhebbende ’ personen zijn, dat individuen met meerdere pigmentvlekken vaak introvert zijn en dat degenen met meerdere contraction furrows nogal impulsief kunnen reageren.

En dan hebben we nog de oogbewegingen. Hier geef ik in de Workshop ruimschoots aandacht aan. We leren de oogbewegingen ‘aflezen’. Zo kunnen we nagaan of iemand visueel actief is (beelden creëert of ophaalt), of iemand in auditieve aandacht is (zich bijvoorbeeld geluiden herinnert), of iemand ‘in zijn gevoel zit’, of iemand op dat moment binnenspraak heeft. Het werkt ook andersom: door iemand de ogen op een bepaalde manier te laten bewegen, bewerkstelligen we dat andere aspecten van het brein aangesproken worden (denk aan de EMDR-therapie). We leren in een eenvoudige oefening om via oogbewegingen problemen aan te pakken.

 Ogen: …meer dan zien!

Persoonlijke Gegevens

Marnix geeft zijn workshop in het Tuincafé om 16.00 uur

Ook staat hij op het Bewustwordingsplein in
BK 05

De naam en het logo van NLP Vivante verwijzen naar sprankelende levendigheid... Als onderdeel van een Happy Life..