Ontdek de helende kracht van de gong

De gong is een oud en heilig instrument van genezing, verjonging en transformatie.
In een gongbad word je meegenomen door de gong op een spirituele reis van klank en brengt ons naar de bron van ons meest intieme zelf gedurende 45 minuten. De gong symboliseert de klank “AUM of OM” of “OHM”. “AUM” is de klank van de totale resonantie van het universum.

De Gong produceert sterke geluidsgolven, bijna tastbaar voor het lichaam. Het fysieke lichaam wordt overspoeld door geluid en wordt gestimuleerd vanaf het oppervlak van de huid tot in elke cel.

Op een fysieke niveau, laat de gong spanningen en blokkades in het lichaam los, het stimuleert een verbeterde werking van het klierenstelsel en zenuwstelsel, prana, onze vitale levenskracht, wordt verhoogt en de circulatie wordt gestimuleerd.

Happy Life Festival: Ervaar de helende en transformerende klanken en trillingen van de gong, die als een wervelwind doorheen al je cellen resoneert en laat je onderdompelen. Het effect is niet echt te omschrijven, maar kan nog dagen lang gevoeld worden.

Maar voordat je je laat onderdompelen, bereid je je voor met een krachtige Kundalini pranic yogasessie, zodat je je helemaal kunt openstellen voor de helende klanken van de gong. De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk. ‘Als je kunt ademen, kun je yoga doen,’ aldus Yogi Bhajan, die deze yogavorm naar het westen heeft gebracht. De dynamische oefeningen geven je een fysieke uitdaging in combinatie met de meditatieve energie.

Trek soepele kleding aan (afhankelijk van het weer eventueel extra lagen en warme sokken). En zorg dat je maag redelijk leeg is en drink geen alcohol van tevoren.

Over Miranda:

In 2000 is Miranda begonnen met het volgen van yogalessen. Ze had er onmiddellijk een goed gevoel en veel baat bij. De energie, kracht, souplesse en innerlijke rust, die zij door de veelal uitdagende houdingen kreeg, maakten haar nieuwsgierig. Daarom besloot Miranda zich in 2005 verder te gaan verdiepen in yoga en reed daarvoor wekelijks naar Antwerpen.

In 2009 besloot zij een opleiding te gaan volgen om Ashtanga-yogalessen te kunnen geven. Vanaf september 2010 is MI-Yoga! geboren en geeft Miranda les Dussen en Breda (Teteringen). In 2011 is zij haar kennis en ervaring gaan uitbreiden met andere vormen van yoga waaronder en met name Pralaya Yoga. De lessen zijn uitdagend en dynamisch en de nadruk ligt op het juist uitlijnen van de gewrichten om zodoende de energie optimaal te laten stromen. Voor iedereen is er de ruimte om het eigen lichaam te ontdekken en te ervaren hoe de geest hierop reageert.


Miranda zit niet stil, heeft zich ondertussen gespecialiseerd in zenmeditatie en is vanaf 2016 zich gaan verdiepen in de Kundalini Yoga. Dit heeft weer tot gevolg dat de gong in haar leven kwam. Sinds 2018 combineert zij kundalini yoga en gongbaden welke samen een heel krachtig instrument zijn om grenzen te verleggen, blokkerende energie weer te laten stromen en de geest te verstillen.

Yoga biedt tal van mogelijkheden. Samenvattend: “lichaam en geest komen in harmonie”. Miranda wil met een “down to earth” benadering, een gedegen kennis en een tikkeltje humor zoveel mogelijk mensen met de helende kracht van yoga, meditatie en gong laten kennis maken en zo een steentje bijdragen aan ieders levensflow en ‘goed voelen’!

Persoonlijke Gegevens

Je kan het gongbad bijwonen in de Berk om 16:00 uur