Vanaf jonge leeftijd (8) voegde ze harmonieën toe aan bestaande muziek door ze op te nemen met een waardeloze oude microfoon, radio en recorder. Na co-singersongwriting in twee bands; de Suncows, Jasses en het organiseren en meedoen aan Jam-sessions (1994-2000), besloot ze dat ze solo zou gaan als Danalyze.

Nog steeds liefhebbend om harmonieën toe te voegen aan alle muziek die ze leuk vindt, alsook aan haar eigen liedjes, zweven de harmonieën door haar hoofd en omdat ze een expressionist is, moet ze ze eruit halen! De Orchestrae in haar hoofd leidde vaak tot liedjes.

Beïnvloed door: klassieke muziek, metal, rock, pop, jazz, soul, vele 60- en 70-liederen met veel harmonielagen, b. Steve Miller Band, Crosby Stills Nash & Young, The Beatles, Amerika, David Mc Williams, Jim Groce, Jeff Buckley en de meer recente Smashing Pumpkins en Saybia. Omdat ze dol is op creatieve vocalen met een breed bereik, zoals bijvoorbeeld Sting, nemen haar vocalen je mee naar de kreken op bergtoppen in haar eigen repertoire.

Uitgerust met een Vintage Ibanez-gitaar en een bariton Ukelele, is haar stem nog steeds haar belangrijkste instrument!

Danalyzed citaat:

"Muziek is de internationale taal die mensen samenbrengt. Die energie is zo krachtig dat mensen verliefd worden, oorlogen ten einde komen en andere magische dingen gebeuren. Waar zouden we zijn zonder muziek!"

Persoonlijke Gegevens

Danalyze speelt om 16:00 uur op het Haagbeuk podium