Pakket voor de beelddenker

Heeft je kind moeite met lezen of rekenen ? Denken ze op school aan dyslexie of dyscalculie ? Heb je ooit overwogen of je kind niet gewoon in beelden denkt ? Tineke Verdoes, beelddenkspecialist geeft op het festival een waardevolle lezing over dit onderwerp. Naast de lezing biedt  Tineke samen met Alexis Leerhulpmiddelen een pakket aan voor de jonge beelddenker.

Item 1 : het boek “Denken in Beelden” van Tineke Verdoes
Denk jij in beelden? Dan kun je in dit boek lezen hoe dat werkt in je hersenen, wat er gebeurt, wanneer het gebeurt en waarom het gebeurt. Nog niet alles is duidelijk ook al is er al veel onderzoek naar gedaan. In ieder geval is nu wel aangetoond dat denken in beelden bestaat. Om de leerstof beter te begrijpen kun je oefenen met de opdrachten voor onder andere taal en rekenen die het makkelijker maken om op tijd klaar te zijn met je werk. Beelddenken komt veel voor, ook in combinatie met bijvoorbeeld dyslexie, ADHD, stoornissen in het autistisch spectrum, dyspraxie, dyscalculie.

Beelddenkers kunnen sommige dingen heel goed, ze zijn bijvoorbeeld heel creatief, en andere niet, ze hebben moeite met woorden en taal. De leerstof is meer afgestemd op talige eigenschappen, beelddenkers hebben daarom een probleem. Over hoe dat werkt in de hersenen kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd, ouders, juffen en meesters lezen in Denken in beelden. De voorbeelden, tips en oefeningen zijn op het onderwijs geschreven en eenvoudig toe te passen.

De combinatie van informatie op kindniveau en tips voor school maken van deze uitgave een waardevol instrument dat kinderen meer zelfvertrouwen kan geven.

Item 2 : Tafelster, wisbordje A3 van Mijnwerkplekje.nl

Leer de tafels door ze te tekenen in de tafelster. Hierdoor leren kinderen de structuur in de tafels. Door twee tafels tegelijk te maken, zien de kinderen direct de structuurverschillen van de tafels. Ook leuk om twee tafels in één ster te tekenen en dan met twee kleuren te werken. De getallenlijn van 1 tot en met 100 kan helpen, door bijvoorbeeld de tafels in sprongen te tekenen. Zo is het oefenen van de tafels leuk!

 

Item 3 : WerkWoordWijzer van Beeldenderwijs.nl

Weet jij precies hoe je een werkwoord schrijft? Lastig he, om erachter te komen hoe je precies het werkwoord in een zin moet schrijven. Staat de zin in de tegenwoordige tijd? En wanneer schrijf ik dan dt? Of is het verleden tijd? En hoe schrijf ik dan de persoonsvorm precies? Daarom ontwikkelden Beeldenderwijs de WerkWoordWijzer, een beeldend stroomschema waarin je stap voor stap ontdekt hoe je werkwoorden precies moet schrijven.

 

Item 4 : Whisperphone Junior Element
De Whisperphone (fluistertelefoon) is een akoestische hoofdtelefoon. Hiermee kunnen kinderen van alle leeftijden, maar ook volwassenen, zichzelf duidelijker horen, als ze leren lezen. Je kunt de WhisperPhone ook gebruiken voor spelling, bij articulatie en de ontwikkeling van het taalproces.

Een WhisperPhone is leuk en makkelijk in het gebruik. Onderzoek heeft uitgewezen, dat gebruikers (tot 10x) meer horen door het gebruik van de WhisperPhone. Dat betekent dat ze zichzelf beter kunnen concentreren zonder afgeleid te worden door achtergrondgeluiden. Als extra voordeel kunnen we aanmerken dat de omgeving minder last heeft van het hardop lezende kind.

De WhisperPhone werkt eenvoudig en doeltreffend en is zowel links als rechts te gebruiken. Bij het spreken gaat de stem rechtstreeks naar het oor, waardoor de stem duidelijk te horen is. Hierdoor hoort de gebruiker zijn eigen stem veel beter en wordt de invloed van achtergrondgeluiden beperkt.

Doordat de gebruiker zichzelf beter kan horen, wordt het proces van leren lezen en de ontwikkeling van taal geoptimaliseerd. Een WhisperPhone helpt kinderen en volwassenen met articulatie, auditieve discriminatie, dyslexie, vlot leren lezen.

Item 5 : Fidget Cube
Friemel er in stijl op los met deze fantastische Fidget Cube. We hebben allemaal wel eens met een pen zitten klikken, met een been zitten trillen of met onze vingers zitten tikken op het werk of in de klas. Friemelen is volledig normaal gedrag en hoort vaak bij momenten van productiviteit, concentratie en brainstormen. De Fidget Cube is een ongewoon verslavend stuk speelgoed van hoge kwaliteit en is speciaal als hulpmiddel ontwikkeld dat je helpt tijdens momenten waarop er opperste concentratie van je wordt gevraagd. Dit speeltje heeft zes zijden, waarvan elke zijde voorzien is van een leuke functie. Zo kun je schakelen, glijden, klikken, draaien, rollen en wrijven.

Dit pakket bevat

Dit pakket bevat :

  • Boek: Denken in Beelden van Tineke Verdoes t.w.v. € 27,50
  • Tafelster, wisbordje A3 van Mijnwerkplekje.nl t.w.v. € 3,95
  • WerkWoordWijzer van Beeldenderwijs.nl t.w.v. € 4,95
  • WhisperPhone Junior Element t.w.v. € 8,25
  • Fidget Cube (Original) t.w.v. € 12,95

Dit pakket heeft een totale waarde van €57,60

Dit product wordt aangeboden door Tineke Verdoes en Romy Hebers

Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach en beelddenker. Zij heeft haar eigen remedial teaching praktijk. Ze heeft drie boeken geschreven waarin ze ouders en leerkrachten handvatten en praktische tips geeft hoe om te gaan met beelddenken. Momenteel werkt ze aan haar vierde boek waar ze dieper ingaat op de in beelden denkende puber. Bij Alexis Leerhulpmiddelen zijn vele hulpmiddelen te koop die het in beelden denkende kind kunnen ondersteunen in de klas, waaronder tangles, leeslinialen en vele andere hulpmiddelen.

Wil je meer informatie over beelddenken ? Volg dan vooral Tineke’s lezing op het festival, of loop even langs de kraam op het bewustwordingsplein. Wil je meer weten over de leerhulpmiddelen die beschikbaar zijn ? Neem dan eens een kijkje hun website.

lees meer over Tineke lees meer over leerhulpmiddelen.com

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: