Pakket voor de Jonge Beelddenker

Heeft je kind moeite met lezen of rekenen ? Denken ze op school aan dyslexie of dyscalculie ? Heb je ooit overwogen of je kind niet gewoon in beelden denkt ? Tineke Verdoes, beelddenkspecialist geeft op het festival een waardevolle lezing over dit onderwerp. Naast de lezing biedt  Tineke samen met Alexis Leerhulpmiddelen een pakket aan voor de jonge beelddenker.

Item 1 : het boek “De Jonge Beelddenker” van Tineke Verdoes
Bij de meeste kinderen die ouder worden verandert het denken, ze gaan steeds meer in taal denken. Het kind wordt een taaldenker. Bij een groot aantal kinderen gaat het anders. Zij blijven eerst denken in beelden en zoeken dan de taal erbij. We noemen ze beelddenkers.
In het huidige onderwijs wordt vooral een beroep gedaan op de linkerhersenhelft en dit is over het algemeen de zwakkere kant van een beelddenker. Om beide type kinderen tot hun recht te laten komen is het van belang dat leerkrachten hun onderwijs aan kunnen passen.

In De jonge beelddenker geeft Tineke Verdoes aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden, casussen en tips aan hoe je dit als leerkracht op kunt pakken. Ze gaat in op de kenmerken van beelddenken, het sorteergedrag, de manier van problemen oplossen, het plannen en organiseren in de kleuterklas en groep 3, leren door middel van beleving. Ze laat aan de hand van taal- en rekenvoorbeelden zien hoe je rekening kunt houden met beelddenkers en daarbij put ze uit haar jarenlange ervaring als juf in de onderbouw.

Ook ouders van beelddenkers vinden in deze uitgave tal van heldere aanwijzingen, voorbeelden en tips hoe ze thuis hun beelddenker kunnen stimuleren.

Item 2 : Spellingkleurplaten Groep 3 en Handleiding

Voor het leren van de spellingregels is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zelf de regels één voor één te ontdekken en dat ze inzicht krijgen in de aard en structuur van de taal. Als kinderen begrijpen hoe woorden in elkaar zitten, is spelling minder moeilijk en iets wat ze kunnen.

De spellingkleurplaten kunnen bij het zelf ontdekken van de spellingregels een basis vormen. Je geeft immers iets van sturing doordat er per regel één kleurplaat aan de orde komt, maar je geeft ruimte qua verdere invulling van de kleurplaat, waardoor kinderen hun eigen steunplaat maken en misschien gaan ontdekken dat taal leuk is.

In deze versie vind je de meest voorkomende spellingregels van groep 3. Denk bijvoorbeeld aan de eer/oor/eur regel, de f/v en de s/z regel of de ei/ij en de au/ou regel. De Spellingkleurplaten zijn ook remediërend te gebruiken voor groep 4 en hoger.

Item 3 : “Getal van de dag”, wisbordje van mijnwerkplekje.nl

Oefen de getallen en het getalbegrip met het wisbordje “Getal van de dag”. Maak gebruik van een whiteboardstift en oefen regelmatig het getal van de dag. Ook leuk te gebruiken met getallenlijnen en splithuisjes.

 

Item 4 : Tangle Relax Therapy

Een Tangle is niet zomaar een leuk kinderspeeltje. Het is verantwoord speelgoed met een therapeutische werking. Bezig zijn met een Tangle is niet alleen leuk en ontspannend, maar heeft ook veel andere positieve eigenschappen:

 • Het versterkt de visuele- en gevoelszintuigen.
 • Helpt de aandacht af te leiden van andere prikkels.
 • Het verbetert het concentratievermogen.
 • Goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en coördinatie.
 • Is een goed hulpmiddel bij ADHD en autisme.
 • Maakt stramme handen los en versterkt de handspieren.
 • Ook zeer geschikt als therapie voor een muisarm.

De Tangle is opgebouwd uit een serie boogjes van 90 graden. Deze zijn door een slim kliksysteem met elkaar verbonden en dus ook eenvoudig los te maken. Hierdoor kan de Tangle eindeloos veel vormen aannemen. De Tangle heeft geen begin of eind en kan op alle mogelijke manieren bewegen. Het is een speeltje, een kunstwerkje, een puzzeltje, een sieraad, een hersentrainer en of een antistress middel. Geschikt voor 3 jaar en ouder.

Dit pakket bevat

Dit pakket bevat :

 • Boek: De Jonge Beelddenker van Tineke Verdoes t.w.v. € 29,90
 • Spellingkleurplaten Groep 3 van Tineke Verdoes t.w.v. €14,95
 • Spellingkleurplaten Handleiding t.w.v. €3,95
 • “Getal van de dag” wisbordje, van Mijnwerkplekje.nl t.w.v. € 1,95
 • Tangle Relax Therapy t.w.v. € 6,95

Dit pakket heeft een totale waarde van €57,70

Dit product wordt aangeboden door Tineke Verdoes en Romy Hebers

Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach en beelddenker. Zij heeft haar eigen remedial teaching praktijk. Ze heeft drie boeken geschreven waarin ze ouders en leerkrachten handvatten en praktische tips geeft hoe om te gaan met beelddenken. Momenteel werkt ze aan haar vierde boek waar ze dieper ingaat op de in beelden denkende puber. Bij Alexis Leerhulpmiddelen zijn vele hulpmiddelen te koop die het in beelden denkende kind kunnen ondersteunen in de klas, waaronder tangles, leeslinialen en vele andere hulpmiddelen.

Wil je meer informatie over beelddenken ? Volg dan vooral Tineke’s lezing op het festival, of loop even langs de kraam op het bewustwordingsplein. Wil je meer weten over de leerhulpmiddelen die beschikbaar zijn ? Neem dan eens een kijkje hun website.

lees meer over Tineke lees meer over leerhulpmiddelen.com

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: